Producenci
Polityka prywatności

Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania danych osobowych pozyskanych od Państwa przez sklep internetowy http://sklep.niezlasztuka.net (dalej zwany Sklepem), prowadzony pod adresem http://sklep.niezlasztuka.net przez fundację promocji sztuki "Niezła Sztuka"  z siedzibą w Łodzi, ul. Piotrkowska 17, 90-406 Łódź, NIP: 7282801446

Dane, które przetwarzamy.
Podanie jakichkolwiek danych osobowych jest w pełni dobrowolne.
Świadczymy usługi określone w Regulaminie. Dla prawidłowego zawarcia i wykonania umowy sprzedaży oraz świadczenia innych usług niezbędne jest podanie następujących danych osobowych:
- imię, nazwisko, adres zamieszkania, adres do korespondencji, e-mail, nr telefonu
Niezależnie od zakresu podanych przez Państwa informacji podczas wizyt na stronach naszego serwisu serwer lub programy służące do analizy zachowań automatycznie zbierają dane dotyczące tych wizyt. Dane te to w szczególności numer IP i system operacyjny urządzenia, z którego Państwo korzystacie, nazwa przeglądarki, informacje o rozpoczęciu, zakończeniu oraz zakresie każdorazowego korzystania z naszych stron internetowych i usług oraz inne dane transmitowane protokołem http://.

W jaki sposób wykorzystujemy dane?
Przekazane przez Państwa dane osobowe wykorzystujemy w celu prawidłowego wykonania usług, które świadczymy za pośrednictwem strony internetowej sklep.niezlasztuka.net. W szczególności podawane przez Państwa dane służą do: 

a.) dostosowywania zawartości serwisu do Państwa preferencji oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych;
b.) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób korzystają Państwo ze strony naszego serwisu, co umożliwia stałe podnoszenie poziomu świadczonych usług;

Udostępnianie danych

W celu realizacji umowy Sklep może udostępniać zebrane od Państwa dane do następujących podmiotów: firmy kurierskie, operatorzy systemów płatności, operatorzy platformy sklepu internetowego, firmy obsługujące reklamacje. W takich przypadkach ilość przekazywanych danych ograniczona jest do wymaganego minimum.
Nie udostępniamy Państwa danych w żaden inny sposób, niż to wynika z celu działalności serwisu oraz zakresu udzielonej zgody i oświadczeń, jakimkolwiek innym podmiotom trzecim bez podstawy prawnej nakazującej im takie działanie i zapewniamy o podejmowaniu wszelkich starań, aby informacje te były strzeżone właściwie, a w szczególności w sposób przewidziany przepisami ustawy o ochronie danych osobowych oraz ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną.


Twoje prawa
Zgodnie z obowiązującymi przepisami zapewniamy Państwu swobodny dostęp do danych osobowych, ich zmiany, poprawiania oraz usuwania. Dostęp, zmiana, poprawianie oraz usuwanie danych osobowych mogą Państwo dokonywać poprzez kontakt z serwisem pod adresem e-mail: sklep@niezlasztuka.net lub pisemnie na adres: Fundacja Promocji Sztuki "Niezła Sztuka", ul. Piotrkowska 17, 90-406 Łódź.

Zabezpieczenie danych osobowych
W celu zminimalizowania zagrożeń jakie wiążą się z nieuprawnionym dostępem do zbiorów danych osobowych dokładamy starań, aby zapewnić właściwy poziom ochrony prywatności i bezpieczeństwa Państwa danych. Narzędzia, którymi się posługujemy zostały dobrane tak, by zapewnić należytą ochronę przetwarzania danych osobowych zgodnie z wymogami prawa.

Informacja o plikach cookies
Cookies, czyli popularnie zwane ciasteczka (z języka angielskiego cookie oznacza ciasteczko) to niewielkie pliki tekstowe (txt.) wysyłane przez serwer WWW i zapisywane po stronie usługobiorcy, najczęściej na twardym dysku urządzenia, z którego Państwo korzystacie np. komputer, smartfon, tablet itp. Parametry ciasteczek pozwalają na odczytanie informacji w nich zawartych jedynie serwerowi, który je utworzył. Ciasteczka są stosowane najczęściej w przypadku liczników, sond, sklepów internetowych, stron wymagających logowania, reklam i do monitorowania aktywności odwiedzających.

Funkcje cookies
W ramach naszego serwisu wykorzystujemy dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym, z którego Państwo korzystacie do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym usługobiorcy przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia.

W jaki sposób wykorzystuję informacje zawarte w cookies?
Zazwyczaj dane zawarte w „ciasteczkach” są wykorzystywane do automatycznego rozpoznawania konkretnego usługobiorcy przez serwer, dzięki czemu może on wygenerować przeznaczoną dla niego stronę. Umożliwia to na przykład dostosowanie serwisów WWW, obsługi logowania, generowania statystyk itp. Jak to wygląda w praktyce?
Otóż serwer dzięki zapisywanym plikom cookies może sprawdzić, czy z danego komputera oddany został głos w sondzie.
Używamy plików cookies w celu dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji usługobiorcy oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych serwisu. Ponadto używamy ich w celu tworzenia anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają zrozumieć w jaki sposób usługobiorca korzysta ze stron internetowych co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości, z wyłączeniem personalnej identyfikacji usługobiorcy.
Usługobiorca może jednak ustawić swoją przeglądarkę w taki sposób, aby pliki cookies nie zapisywały się na jego dysku, albo automatycznie usuwały w określonym czasie. Ustawienia te mogą więc zostać zmienione w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenie usługobiorcy. Niestety w konsekwencji może to prowadzić do problemów z wyświetlaniem witryny sklepu.

Tak się zmienia ustawienia przeglądarek, aby wyłączyć automatyczne zapisywanie cookies:

 

 

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl